Derby mot GS.
De var förmodligen heltaggade då vi vann förra matchen med 10-0.
Nu blev det (som väntat) ett nästan helt nytt lag vi mötte idag. De hade tom tagit med Moröbackes bästa målskytt i div 2.

Kul med bra motstånd:)

Min känsla är att ni vi får respekt för motståndarna så höjer i oss flera nivåer så jag kände mig rätt lugn att vi skulle stå upp bra mot dem.
Vi började bra och spelade stabilt med boll samt var täta i försvaret. Tycker att vi var det bättre laget i första perioden och hade vi varit lite hetare så hade vi gjort några mål till. Nu blev det ett då Alex visade hur snabb han egentligen är och satte ett bra skott i steget. Assad av Maximilian. Det skedde redan efter 4 minuters spel.

I andra perioden fortsätter vi vara på men i en situation där vi tappar bollen i uppspelsfasen så gör de 1-1. Det var lite surt men vi kämpar vidare och gör en del bra saker men vi naggar lite på att spela bollen och börjar göra lite mer själva istället. Det gör att matchen är rätt jämn, lika som resultatet.

I tredje fortsätter kampen. Alla jobbar men det är inte lika högt tempo i spelet längre. Vi spelar bollen lite långsammare och är lite senare i situationerna. Så vår tid med bollen blir lite mindre och då straffas vi. De gör 2-1 efter lite stress och även 3-1 kommer innan halva perioden. Det känns som några tappar lite av tron men vi fortsätter jobba ändå. Tycker vi spelar upp oss efter det och skapar fler chanser igen. I 11e minuten får Viggo tag i bollen och gör 2-3 på egen hand. Genast tänds hoppet hos alla och drivet blir bättre. Det syns dock att vi är lite trötta. Alla beslut är kanske inte helt genomtänkta? Men då vi är hetare än dem så skapar vi fler chanser och till slut så drar de på sig en utvisning. Då visar klockan 18:00. PPet börjar så där och vi får jobba igen bollen några gånger. Där gör vi ett bra jobb med var sin kille och får en snabb dubbling på bollhållaren. Vi plackar Emric och spelar med 6 utespelare då vi får kontroll på bollen. När det återstår 37 sekunder av matchen skjuter Alex sitt andra mål assad av Ludde. Så skönt!
I de sista 37 sekunderna skapar vi chanser för att avgöra också men vi får inte till avsluten riktigt.
Matchen slutar oavgjort och det var nog ganska rättvist.
Men... vi vann moraliskt:)

Bäst i dag var Emric igen:) Väldigt stabil, snabb i sidoförflyttningarna och tät i övrigt. Otroligt värdefull då han plockar upp lösa bollar väldigt snabbt.
Jack, Hugo och Viggo fick chansen ihop för första gången i den högre serien. Det gjorde de med bravur.
Alla backarna gjorde en väldigt stabil insats. Tror att varje backpar var inne på ett mål bakåt var. Starkt!
Kedjorna jobbade starkt och såg till att GS inte fick några enkla avslut från bakre delen. Framåt fanns det många fina anfall men där pricken över iet saknades.
Även Ivan och Max kom in och visade att de förtjänar speltid.
Sammanfattningsvis: En rolig match!